Наявність: | На складі |
Виробник: | Элитсорт |
Насіння зіри, фасування 0,5 г
Зіра кминна - дворічна трав'яниста рослина, проте найчастіше її вирощують як однорічник. Як прянощі використовують зріле насіння як у цілому, так і в меленому вигляді. Виростити зіру просто. За агротехнікою вона практично нічим не відрізняється від інших пряних рослин. Оскільки ця культура з теплолюбних, у другій декаді квітня частину насіння висівають у плівкову неопалювальну неопалювану теплицю з міжряддями 45 см. У відкритий ґрунт насіння можна висівати на початку травня. Глибина загортання - 2-3 см. Сходи в плівковій неопалюваній теплиці з'являються на 10-12 день, у відкритому ґрунті - на 14 день. Догляд зводиться до прополки і проріджування. На насіння зіру збирають у серпні-початку вересня. Сушать насіння на сонці або під навісом. Зберігають у сухому приміщенні. Запах у насіння сильний, гіркуватий, трохи горіховий. Посилюється при розтиранні або обсмажуванні. Зіра широко використовується в кулінарії, особливо в східній. При цьому використовують як ціле або потовчене насіння зіри, так і порошок із нього. Ціле насіння використовують під час приготування плову, будучи при цьому відповідальним компонентом за аромат. Мелені широко використовують при приготуванні страв із м'яса. Зіра покращує функцію нирок, зміцнює нервову систему і знімає кишкові спазми. Слугує чудовим засобом від застійних явищ в органах дихання і травному тракті.
Властивості | |
Торговельна марка |