Ваш кошик порожній
Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гелиос |
Насіння стевії Медова, фасування 5 насінин.
Стевія - чудова рослина родини айстрових, живе джерело сонячної енергії. 90% всієї стевії, вирощуваної у світі, закуповує Японія, країна, де турбота про здоров'я людини стоїть на першому місці. Роль стевії в поліпшенні здоров'я людей підтверджена багатьма дослідженнями. Вона регулює обмін речовин, захищає організм від діабету, зміцнює серце і шлунок. А для охочих схуднути - це взагалі продукт №1. Детерпенові глікозиди, що містяться в листі стевії, у 300 разів солодші за сахарозу, а калорій мінімум. Стевія - багаторічник, але в наших умовах вирощується як однорічник. Ґрунт готують з 2-х частин піску, однієї частини перепрілого перегною і можна додати трошки гумусу. Ґрунт ущільнюють, рівняють і розкладають насіння, не присипаючи землею. Ящик накривають склом або плівкою і пророщують при температурі 18-20°С. Поливають із пульверизатора. Коли насіння зійде, ящик ставлять на світло, а скло знімають. Трохи притіняють від яскравого сонця. Після появи справжніх листочків, розсаду пересаджують з грудкою землі в окремі ємності, замінюючи одну частину піску легким ґрунтом. Розсаду поливають і раз на тиждень підживлюють комплексним добривом. Зрізання пагонів проводять у фазі масової бутонізації. Перед заморозками рослину обрізають і кореневища зберігають при температурі не нижче +3°С, присипавши землею. Стевія дуже добре росте в кімнаті, тож не обрізаючи можна посадити в горщик 4-5 літрів і вирощувати взимку.