Наявність: | На складі |
Виробник: | Элитсорт |
М'ята перцева, фасування 0,02 г
Багаторічна трав'яниста рослина заввишки 25 - 60 см. Стебло і вся рослина щетинисто-волосиста або гладенька. Квіти, в колосоподібних суцвіттях, червонувато-рожеві або білувато-рожеві. Цвіте з червня до серпня. Сильно пахуча. У листі міститься вітамін С, рутин і каротин. Перцева м'ята - хороший медонос. Насіння висівають рано навесні в парник і вирощують розсаду. Вирощують на відкритих сонячних ділянках із легким родючим ґрунтом. Використовують свіжу або висушену зелень як приправу до різних салатів, страв з овочів, м'яса і риби, для ароматизації чаю і в консервуванні. Цінна лікарська рослина. Збирають стебла з листям або тільки листя під час цвітіння. Застосовується в науковій медицині. У народній медицині вживають м'ятні краплі в разі спазмів у шлунку та кишківнику, в разі проносу, нетравлення шлунка, поганої відрижки. Відвар і краплі вживають для купання маленьких дітей, хворих на рахіт, золотуху і хвороби шлунково-кишкового тракту. М'ятні краплі приймають у разі проносів, спазмів кишківника, різях у кишківнику, поганого травлення, нудоти. Саму по собі м'яту застосовують для лікування серцевих і легеневих захворювань, особливо після кровотечі з легень. Листя м'яти вживають у разі надмірних менструацій.
Властивості | |
Торговельна марка |