Наявність: | На складі |
Виробник: | Hem Zaden |
Насіння м'яти довголиста, фасування 0,05 г
М'ята довголиста - багаторічна трав'яниста рослина роду м'ята, родини глухокропивових. Використовують при виготовленні розсільних сирів, на Кавказі її додають у пряні суміші. Ефірну олію використовують у парфумерно-косметичних цілях. У вигляді салату рослину подають до столу в Грузії, Вірменії, Дагестані, Узбекистані, Туркменії. Значно покращує м'ята смак і запах вегетаріанських супів, а також м'ясних, курячих бульйонів, рибної солянки. Широко використовують у м'ясних стравах. Нею приправляють смажену яловичину, шашлики. Приємного аромату надає цей вид м'яти начинці для пиріжків. На трав'янистому настої готують тісто для узбецьких коржів. М'яту довголисту кладуть під час маринування баклажанів, під час квашення капусти, а також капусти рубаної в поєднанні з буряком. Ніжного аромату додає вона азербайджанському щербету: фруктовому та рожевому, причому останній присмачують не листками, а насінням. Це ще хороший медонос.