Наявність: | На складі |
Виробник: | Элитсорт |
Насіння фенхелю, фасування 0,5 г
Багаторічна ефіроолійна рослина. Насіння висівають у ґрунт рано навесні. Вирощують на легких ґрунтах із високим вмістом гумусу. Молоду зелень прибирають до цвітіння, а насіння в повній фізіологічній стиглості. Уся надземна частина рослини має корисні властивості. Листя містить аскорбінову кислоту, рутин у великій кількості, каротин, вітаміни В, Е, К. Фенхель має своєрідний аромат, солодкуватий, злегка гострий смак. Свіже листя додають у салати, овочеві та рибні супи, а також у соуси, майонези. Кошиками квітучого фенхеля ароматизують огірки, помідори, кабачки та інші овочі під час консервування. Стебла фенхеля бланшують, охолоджують і використовують як гарнір, подібно до спаржі. Плодами фенхеля в розмеленому вигляді посипають м'ясо, смажене на рожні. Ними ароматизують спирт, сироп, додають у лікарські чаї, ароматизовані води. З них готують рослинну олію для кондитерських цілей. Плоди фенхеля застосовують як пекарську пряність. Корінь теж використовують як прянощі, він виступає як добавка в кондитерські, хлібобулочні вироби. Фенхель використовують у сумішах для каррі, китайській суміші "п'ять спецій", у прованській суміші. У народній медицині застосовують як відхаркувальний і дезінфікувальний засіб. Фенхель служить для поліпшення роботи шлунка за його атонії. Входить до складу багатьох засобів, зокрема жовчогінних, сечогінних, проносних, заспокійливих, грудних зборів. Незаперечні дезінфікуючі властивості фенхеля. Відваром насіння його промивають очі за кон'юнктивітів, шкіру за гнійничкових захворювань. Фенхель вживають у разі кашлю, безсоння, болю в животі, для стимуляції лактації в матерів-годувальниць.
Властивості | |
Торговельна марка |