Наявність: | На складі |
Виробник: | Солнечный Март |
Насіння нігелли Чорний кмин, фасування 500 насінин
Туманні сині квіти, схоже, пливуть серед мантії з тонкого листя. Нігелла дуже ефектна з широким спектром супутніх рослин, а також дає чудові зрізані квіти, які з'являються приблизно через 3 місяці після посіву, за ними слідують незвичайні, але дуже декоративні насіннєві коробочки, які використовують у сухих букетах. Це однорічна рослина, яка виростає до 20-30 см (8-12 дюймів) у висоту. Насіння дуже ароматне, воно виділяє трав'яний аромат, що нагадує орегано. Чорне насіння використовують як спецію, злегка гіркувату і перцеву, з хрусткою текстурою, його можна використовувати цілим або меленим, його легко подрібнюють у ступці та кавомолці. Їх зазвичай смажать перед вживанням, як і багато інших спецій, нігелла найкраще розвиває свій смак після короткого підігрівання в гарячій сухій каструлі або короткого смаження в невеликій кількості олії. Вони мають пряний, горіховий смак і можуть бути посипані цілими або меленими в будь-які страви, а олію можна також використовувати на салатах.
Посівна розсаду: Сіяти з ранньої весни до кінця літа. В ідеалі Nigella слід вирощувати в сонячній частині саду з хорошим дренажем. Вони віддають перевагу добре дренованому ґрунту, збагаченому гноєм або компостом, перед посівом, але будуть рости на більшості ділянок і ґрунтів, і можуть вирощуватися на легких піщаних ґрунтах. Сіяти тонко (0,5 см), коли температура сягає близько 15°С (60°F). Насіння проростає через 10-14 днів. Рослину проріджують на відстані 20 см одна від одної.
Рекомендації: Насіння можна збирати з кінця літа і зберігати для використання протягом року. Прибирати, поміщаючи стручки в паперовий пакет, що дає змогу їм повністю висохнути, потім розітріть паперовий мішок у руках, щоб звільнити чорне насіння. Виріжте кут мішка і витягніть насіння за допомогою сита. Переконайтеся, що чорне насіння повністю висушене, і зберігайте його в герметичному контейнері, оскільки вплив світла і тепла вивільняє ефірні олії спеції.