Ваш кошик порожній
Наявність: | На складі |
Виробник: | Гелиос |
Насіння бамії, фасування 10 насінин.
Рослина родини Мальвові, але за способом вирощування і споживання близька до бобових. Теплолюбна. Висівати в ті самі строки, що квасолю і гарбузи, за схемою 25х30 см з міжряддями 60 см. У їжу використовують 3-6 денну зав'язь, довжиною 5-6 см. Бамія - дуже цінний дієтичний продукт. В її плодах багато аскорбінової кислоти, каротину, вітамінів групи В. Плоди їдять у вареному і смаженому вигляді, з неї готують супи, соуси, консервують, сушать. Відомі цілющі властивості бамії, плоди й особливо відвари з плодів лікують гастрити та виразку, слугують чудовим засобом для лікування застуди, особливо бронхіту. Догляд за бамією нескладний: прополка, розпушування, полив у спекотну погоду.