Наявність: | На складі |
Виробник: | Элитсорт |
Насіння бамії, фасування 1 г
Бамія - однорічна рослина з прямим стрижневим коренем і розгалуженим, прямостоячим стеблом, заввишки від 30 до 200 см. Листки великі, чергові, черешкові, 5-7-лопатеві. Квітки великі, поодинокі, жовті, на коротких квітконіжках. Цвіте в липні. Рослина світло- і теплолюбна, посухостійка, вимоглива до родючості ґрунту. Насіння проростає за температури 12-15 °С через 10-15 днів. Оптимальною є температура 20-30 °С. Молоді рослини гинуть при 0 °С. Протягом 25-30 днів рослини розвиваються повільно, потребують гарної аерації та зволоження ґрунту. Вирощують бамію на добре освітлених ділянках з легкими родючими ґрунтами. Під зяблевий обробіток вносять 4 кг/м² перегною і мінеральні добрива. Сіють у квітні-травні після дворазового розпушування ділянки за схемою 30х20 см. Норма висіву насіння становить 5-8 г/м² , глибина загортання - 4-6 см. Протягом 20-30 днів проводять розпушування міжрядь через кожні 10 днів і поливають з нормою 7 л/м². Потрібно поливати бамію також і в період цвітіння. Молоді зав'язі бамії мають ніжну консистенцію, вони поживні та приємні на смак. Вони містять багато слизових речовин: пектин, цукор, крохмаль, вітаміни С і вітаміни групи В, жир, мінеральні солі, каротин. Використовують бамію в дієтичному харчуванні за виразки шлунка та гастритів, кашлю. Споживають недостиглі 3-6-денні зав'язі в тушкованому, вареному, смаженому вигляді. Готують із них супи, гарніри та самостійні страви зі сметаною, яйцем, вершковим маслом і сухарями, салати. Зав'язі консервують, сушать, маринують, заморожують. Збирати продукцію починають у липні через кожні 2-3 дні.
Властивості | |
Торговельна марка |