Menu
Your Cart

Насіння мангольда Лукуллус /1 г/ *ЕлітСорт*

Насіння мангольда Лукуллус /1 г/ *ЕлітСорт*
ХІТ
Насіння мангольда Лукуллус /1 г/ *ЕлітСорт*
17.0 грн

Самовивіз: від 100 грн - безкоштовно
Нова Пошта (передплата): до 350 грн - 129 грн, від 350 грн - 89 грн, від 2000 грн - безкоштовно
Нова Пошта (при отриманні): до 350 грн - недоступний, від 350 грн - 129 грн
УкрПошта (передплата): до 350 грн - 89 грн, від 350 грн - 59 грн, від 1500 грн - безкоштовно
УкрПошта (при отриманні): до 350 грн - недоступний, від 350 грн - 89 грн
Кур'єрська доставка (передплата): до 350 грн - 159 грн, від 350 грн - 129 грн
Кур'єрська доставка (при отриманні): до 350 грн - недоступний, від 350 грн - 159 грн

Мангольд Лукуллус, фасування1 г

Мангольд (листовий буряк) - дворічна рослина, зелена овочева культура. Забарвлення листя і черешків зелене. Сильне прямостояче стебло і потужне кучеряве листя. Довжина черешка 30-40 см. Дозріває через 80 днів. Черешки смачні, їх вживають вареними або у свіжому вигляді. Сорт високоврожайний і невибагливий до умов вирощування. Багатий на вітаміни та приємний на смак. У їжу використовують листя і соковиті, м'ясисті черешки. Висівають насінням або висаджують розсадою. Сіють на початку травня, повторно висівають у липні, підзимовий посів проводять наприкінці жовтня - на початку листопада. При літньому посіві насіння попередньо замочують на 2-3 доби, при ранньовесняній і підзимній сівбі використовують сухе насіння. Сіють рядами з міжряддями 35-40 см. Сходи з'являються через 8-10 діб. Посіви проріджують, коли у рослин розвинеться по 2-3 пари листочків, залишаючи по одній найсильнішій рослині. Мангольд холодостійкий, чутливий до вологості ґрунту, але не переносить перезволоження. Добре росте на світлих ділянках. За сезон проводять до 5 зрізок, залишаючи молоде листя. Чим частіше зрізати листя, тим рясніше воно росте. Листя зрізають разом з черешками, не залишаючи стовпчиків. До приходу сильних морозів виривають рослини з корінням і укладають у глибокі парники або переносять у ящиках у льох. Листя, що знову розвивається, потім можна збирати аж до самої зими. Мангольд - цінна овочева культура. У листках і черешках містяться цукор, білок, каротин, вітаміни С1, В1, В2, Р, Р1, РР. Мангольд також багатий солями кальцію, фосфору і заліза. Листя додають у салати, борщі, черешки відварюють або обсмажують і вживають як гарнір. Рослина має сечогінну, легку проносну і знеболювальну дію. Мангольд дуже корисний у разі склерозу. У разі вживання в їжу соку мангольда знижується кров'яний тиск. Крім того, в народній медицині сік мангольда, змішаний навпіл з медом, застосовується в разі застудних захворювань.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
Погано Добре
Captcha