Наявність: | На складі |
Виробник: | Hem Zaden |
Насіння черемши, фасування 0,3 г.
Черемша, або цибуля переможна, - багаторічна культура, яка однією з перших дає соковиті стебла ранньою весною, щойно зійде сніг. Високовітамінна з пікантним часниковим смаком зелені. Ця цибулинна рослина досягає у висоту 30-75 см. Стебло тригранної форми. Листя витягнуте, широке, росте від самої основи. Зелень має насичений часниковий аромат.
За вмістом вітаміну С черемша в 10-15 разів перевершує плоди таких цитрусових, як лимон і апельсин. Також черемша є однією з найдавніших цілющих рослин - у народній медицині її здавна застосовують для лікування широкого спектра захворювань.
Цибулини та молоде листя з квітконосами вживають у їжу у свіжому, квашеному та солоному вигляді. Зазвичай свіжу зелень використовують для приготування весняних вітамінних салатів, сушену - як приправу до м'ясних страв.
Черемша характеризується невибагливістю до вирощування. Рослини здатні добре рости в тіні, без регулярного поливу. Під цю культуру рекомендується відводити ділянки з багатим поживними речовинами ґрунтом. До посіву черемші найкраще приступати восени, висіваючи насіння на глибину 0,5-1,0 см і присипавши його листям. При весняному посіві насіння потребує стратифікації (близько 90 діб).