Наявність: | На складі |
Виробник: | Hem Zaden |
Насіння чебрецю Літній сезон, фасування 0,1 г
Декоративна багаторічна рослина, придатна для декорування сухих сонячних місць, а також для закріплення поверхні схилів. Невеликий (5-15 см заввишки) кущик із численними повзучими дерев'яніючими стеблами. Квітконосні стебла висхідні, без квіток - повзучі. Листки черешкові вузькі, міжвузля довгі та більш сірі, ніж у зимового чебрецю. Квіти літні медоноси, дрібні, протягом усього дня виділяють нектар. Використовують у медицині рослини, зібрані на початку цвітіння. Свіжозірваний і висушений чебрець має стійкий аромат, і трохи гострий, пряний смак, з домішкою гіркоти. Використовується для приготування відвару або настою. Лікувальним чай із чебрецем слід бути обережним. Зовнішнє застосування знаходить чебрець в ароматичних ваннах, компресах, примочках. Чебрець як приправа надає пікантної ноти і закусочним кулінарним виробам, і основним стравам. Ранньою весною ґрунт розпушують і висівають насіння чебрецю (глибина посіву 1 см), витримуючи інтервал до 0,5 м. Посівна норма близько 70 г на 100 м2. Перед посівом ґрунт підживлюють органічними добривами. Цвітіння і формування плодів відбувається на другому році життя рослини. Посіви необхідно регулярно прополювати, ґрунт на ділянці рихлити. Чебрець відмінно переносить зимівлю під снігом, вимагає помірного поливу.