Наявність: | На складі |
Виробник: | Солнечный Март |
Насіння тархуну Бриз Батумі, фасування 500 насінин
Грузинський естрагон - багаторічна трав'яниста рослина. Це одна з найбільш ранніх овочевих пряних рослин. Перший урожай зелені тархуна можна збирати вже наприкінці квітня. Доросла рослина формує великий кущ висотою до 120-150 см, у якого численні прямостоячі стебла виростають з одного кореневища. Листя у нього довге, ланцетоподібне, з анісовим ароматом. У кулінарії естрагон цінується за свій сильний терпкий, свіжий, гострий запах і освіжаючий смак із довгим післясмаком і використовується як приправа. Його аромат і смак яскравіше проявляється в кислих середовищах, наприклад, у поєднанні з лимонним соком або з кислими ягодами. Свіжий естрагон не можна піддавати тепловій обробці, він набуває гіркоти, тому його закладають у вже готові страви або подають у салатах. Його стебла використовують для приготування різних маринадів, солінь, ароматизації оцту. Практично будь-який соус до м'яса або майонез можна прикрасити свіжим дрібно нарізаним естрагоном, він входить до складу деяких знаменитих соусів і гірчиць, наприклад, беарнського соусу і соусу тартар, деяких сортів класичної діжонської гірчиці.