Наявність: | На складі |
Виробник: | Элитсорт |
Насіння остогіну, фасування 0,05 г
Багаторічна рослина. Насіння висівають рано навесні в парник і вирощують розсаду. Рослина зимостійка, але щоб не сталося несподіванок, її зрізають восени, залишивши 6-10 см. Прикривають соломою, сухим листям і трохи землею з гноєм. Навесні він дає нові пагони. На одному місці росте до 5-15 років. Естрагон збирають для приготування прянощів влітку до цвітіння. Зрізають листя і молоді гілки з бутонами. У цей момент рослина містить найбільшу кількість ефірної олії, від якої й залежить її аромат. Ранньою весною, щойно відростає зелень естрагону, її можна зрізати й додавати в салати, закуски, гарніри до м'ясних і яєчних страв. Молоду зелень кладуть в окрошки, овочеві супи, бульйони. Використовують при приготуванні других страв із яловичини, баранини, свинини. Естрагон покращує смак страв із субпродуктів. Ним ароматизують оцет, додають під час засолювання кабачків, огірків, патисонів, капусти, грибів, мочіння яблук тощо. Рослину в сушеному вигляді можна використовувати для багатьох страв, причому додавати її слід у самому кінці варіння, щоб не втратити смакових якостей. Естрагон має промислове застосування при виготовленні напоїв, сирів, гірчиці. Містить ефірну олію зі своїм характерним запахом. Листя рослини багате на вітаміни А, С. У народній медицині його використовують як протицинговий і протиглисний засіб. Естрагон покращує апетит, стимулює травлення, застосовується в разі водянки як сечогінний засіб. Діє заспокійливо, поліпшуючи сон.
Властивості |