Ваш кошик порожній
Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гелиос |
Насіння спаржі, фасування 20 насінин.
Спаржа (Asparagus officinalis) - теплолюбна трав'яниста рослина з м'ясистим кореневищем. На одному місці може рости до 15-20 років і давати врожай пагонів. Дуже цінна дієтична та лікувальна культура. Лікує водянку, цистит, нирковокам'яну хворобу, гіпертонію, розширює периферичні судини й поліпшує функцію печінки. Спаржу розмножують здебільшого насінням, яке замочують у теплій воді протягом 3-4 днів перед висіванням, міняючи щодня воду. Сіють на глибину 3-4 см по 2 насінини в гніздо на відстані 10 см одна від одної. Восени стебла, що відросли, зрізають і видаляють, а коріння, що залишилося, прикривають невеликим шаром перегною, листя тощо. На 2-й рік саджанці пікірують на гребені на відстані 40 см один від одного. Через 3-4 тижні перевіряють приживлюваність рослин і підсаджують нові. Коли висота стебел досягає 15 см, у борозни підсипають ґрунт і вирівнюють ґрунт. Восени стебла знову скошують і спалюють. Збирання молодих пагонів спаржі починають з 3-річної плантації ранньою весною. Спочатку збирають спаржу, що виросла під землею, а потім пагони, що виросли на 15-20 см над рівнем ґрунту. Пагони потрібно збирати щодня, оскільки вони ростуть дуже швидко. Пагони відразу потрібно загортати в поліетилен і прибирати в холодильник.