Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Солнечный Март |
Насіння розмарину Роса моря, фасування 80 насінин
У широкому розумінні прованські трави - це суміш ароматних трав, зібраних на півдні Франції, в провінції Прованс. Під час виготовлення приправи використовується велика різноманітність рослин. Приправа може містити суміш прованських трав, приготовану не обов'язково з одного і того ж складу. У будь-якому разі вона буде запашною і використовуватиметься в постійному раціоні місцевого населення. Адже величезна кількість спецій, вирощуваних на благодатній французькій землі, дає змогу експериментувати. Така суміш точного складу і пропорцій не має, і щоразу може бути іншою. При цьому співвідношення трав обирається згідно з власним смаком і відповідно до задуманої страви. Традиційно трави використовують у свіжому і сушеному вигляді. Бренд приправи "Прованські трави" склався по-іншому, що і зробило її знаменитою в усьому світі. Склад приправи і дотримання пропорцій пряних трав тут постійні і строго вивірені. Сильний, але тонкий аромат соснової м'яти розмарину - це парфум, без якого не обходиться жоден шеф-кухар, і ви можете дозволити собі бути щедрим, коли вирощуєте свої рослини з насіння! Вічно зелений розмарин при посіві з насіння (вважається, що найкращі, більш ароматичні рослини вирощують з насіння) перетворюється на чудово ароматизований чагарник, чиї голки, сіро-зелене листя - класична прованська приправа. Із жорстких прямих гілок розмарину роблять ідеальні шампура для гриля. Використовуйте листя в маринадах у поєднанні з лимоном, часником та олією, у смажених м'ясних стравах, особливо баранині, свинині, курці та індичці з чудовими результатами. Посипають дрібно подрібненим розмарином по картоплі, сирних стравах, на часниковий хліб, смажені помідори та коренеплоди. Посів на розсаду Ранньою весною сіяти насіння по поверхні в тонкій суміші для розсади. Покрийте насіння дуже легко за допомогою прозорого контейнера або поліетиленовою плівкою, що забезпечує вологість і тепло (насіння потребує світла для проростання). Підтримуйте температуру від 16 до 24 0 С і забезпечуйте сильне джерело світла. Тримайте ґрунт рівномірно вологим, але не сирим. Будьте терплячі, це маленьке насіння проростає повільно протягом 3 тижнів. Видаліть пластик, як тільки насіння проростає. Коли у них є кілька наборів справжніх листків, саджанці пересаджують в окремі ємності розміром від 10 до 15 см, щоб коренева система могла розвиватися. Коли вся небезпека морозу минула, саджайте 50 на 50 см один від одного в добре дренованому ґрунті на повному сонці. Щоб вирощувати в контейнерах, пересадіть кожну рослину в ємність розміром не менше ніж 10 літрів в об'ємі. Рекомендації Як і багато багаторічних трав, розмарин має природний низький рівень проростання і повільно зростає в перший сезон. Рослини процвітають у спекотних, сухих умовах і потребують добре дренованого ґрунту. У м'яких кліматичних зонах, де зима м'яка, а земля не замерзає, розмарин буде щасливо рости протягом 20 років як великий чагарник близько 1 м у висоту. В областях з холодними зимами висаджують саджанці у великі горщики, щоб насолоджуватися навесні і влітку. Коли погода стає холодною і мороз загрожує, перенесіть горщики в приміщення, щоб провести зиму в прохолодному, добре освітленому місці; з мінімальним поливом, тоді, коли рослини перезимовують у закритому приміщенні. Навесні, коли небезпека морозу закінчена, переміщайте горщикові рослини назад у сонячне місце.