Ваш кошик порожній
Наявність: | На складі |
Виробник: | Солнечный Март |
Насіння черемші Хессельберг, фасування 0,2 г
Черемша або Цибуля ведмежа - багаторічна трав'яниста рослина, яка здавна росте на горі Хессельберг, У Німеччині й сьогодні шанують черемшу, її цибулинки та зелень додають у тісто під час випікання хліба, використовують як один із компонентів соусу песто, ароматизують олію і навіть влаштовують щорічне свято - фестиваль, присвячений цій харчосмаковій і цілющій траві. У березні-квітні черемша проростає однією з перших і утворює розетку з двох, рідше трьох, ніжних, соковитих листків завдовжки 15-25 см. Компактний кущик досягає у висоту 30-50 см. Збирають рослину до вступу її у фазу цвітіння (зазвичай протягом двох тижнів). У їжу вживають усі частини: листя, стебло і цибулину. Молоду зелень маринують, консервують, солять, заготовляючи про запас. Для вирощування черемші на власній садово-городній ділянці необхідно створити рослині умови, наближені до природних: тінь або півтінь, вологий, багатий на кальцій ґрунт (без застою води і заболоченості), мульчування ґрунту. Росте черемша повільно. У перший рік життя вона утворює всього лише один невеликий листок (до 5 см). А перший урожай можна збирати лише через 3 - 5 років. Можна також культивувати черемшу з цибулин, кількість яких з кожним новим роком зростання черемші збільшується на одну.