Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Солнечный Март |
Насіння салату спаржевого Годувальник дунган, фасування 1 г
Популярний салат спаржевий на Тайвані, Монголії, Індії, Непалі, Японії та Китаї, особливо в зимовий час. У Південно-Східній Азії салат спаржевий - основна зимова овочева рослина. Його вирощують в Узбекистані, Таджикистані, Туркменістані та Киргизії. Він є перспективною рослиною для лісостепу України. Їй притаманні всі господарсько цінні властивості салату латуку. Утворює потовщене довге стебло, рясно вкрите листям. Листя використовують для приготування салатів і спеціальних східних страв, стебла вживають у смаженому, вареному, тушкованому вигляді. Свіжозрізане листя соковите і гіркувате, але після короткострокового підв'ялювання воно стає солодкуватим, ніжним, з освіжаючим смаком. Стебла також сушать, вони за смаком нагадують спаржу. Уся рослина насичена молочним соком. Вирощують розсадним способом, що дає змогу економити насіння, отримувати продукцію високої якості, застосовувати ущільнені посадки. Можна вирощувати і безрозсадним способом. Для зимового зберігання салаг спаржевий вирощують без розсадним способом із середини травня до середини червня. Сорт ранньостиглий 40-50 днів, збирання врожаю починають, коли на рослині утворюється 15-20 листків, і продовжують до повної бутонізації. Інтервали між зборами листків становлять 5-7 днів залежно від інтенсивності їхнього утворення. За багаторазового збирання порівняно з одноразовим отримують вищу кількість листя кращої якості. Крім того, багаторазовий збір листя сприяє утворенню більш потовщеного і високого стебла. Салат спаржевий, залежно від терміну використання, збирають як влітку, так і пізньої осені. Перевагою є те, що його можна вживати у свіжому вигляді і взимку, це дає змогу розширити овочевий асортимент і забезпечити харчування в зимовий час.
Властивості |