Ваш кошик порожній
Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гелиос |
Насіння пажитника ,фасування 0,5 г.
Пажитник - однорічна трав'яниста рослина родини бобових. До родючості ґрунту не вимоглива, але краще росте на удобрених, добре освітлених ділянках. Розмножується насінням (насіння велике, бежевого кольору неправильної форми). Висівають безпосередньо в ґрунт ранньою весною. Глибина загортання насіння 1,5-2,0 см, міжряддя 20-30 см. Сходи з'являються на 7-10 день. Коли рослина утворює 2-3 справжніх листочки, посіви проріджують, залишаючи відстань між рослинами 5-6 см. Щоб отримати пряну приправу, верхівки рослин зрізають за молочно-воскової зрілості насіння. Зрізані стебла досушують, обмолочують, насіння відокремлюють від бур'янів, ще раз підсушують, подрібнюють на кавомолці та зберігають у щільно закритій скляній баночці. Щоб отримати насіння для посіву треба зрізати верхівки стебел, коли боби з насінням побуріють. Його слід досушити, обмолотити, очистити від домішок, ще раз підсушити і зберігати в паперових пакетах або матерчатих мішечках за кімнатної температури. Щіпка подрібненого насіння надає неповторного смаку і запаху будь-якій страві. Особливо цінують пажитник народи Закавказзя, які широко використовують його як прянощі, що надають неповторного смаку та грибного аромату підливам до каш, картопляним та овочевим пюре, різним супам, борщам і т.д.