Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Элитсорт |
Насіння кавбуза Здоров'яга, фасування 10 насінин.
Кавбуз "Здоровань" - це найбільша у світі цілюща ягода, молекулярний гібрид кавуна і гарбуза, який успадкував характерні особливості обох батьків, а за врожайністю перевищує їх на 20-30%. Плід кавбуза смугасто-зелений з помаранчевим відтінком кольору. Шкірка тонка і міцна, через що дуже добре зберігається дуже довго, практично до травня місяця. М'якоть кавбуза оранжевого кольору, м'яка. Стебло кавбуза сланке, порожнисте, гіллясте, досягає 3 метрів у довжину. Листя велике, слабкояйчасте, з незначним опушенням. Квітки великі, оранжево-жовті.
Насіння у кавбуза овально-витягнуте, жовто-біле або коричневе, довжиною 2-3 см, нагадує насіння кавуна і гарбуза. Перед посівом насіння замочують у воді кімнатної температури, а потім витримують у теплому вологому середовищі ще 2-3 дні. Посівні ямки розміщують на відстані 70-100 см одна від одної. Відстань між рядками 1,2-1,8 м. Ґрунт перед посівом має бути прогрітий до температури не менше 12-15°С. Перед посадкою в ямки вносять органічні добрива і попіл (2-3 кг перегною, 50 г суперфосфату і 1 склянку пічної золи, ретельно перемішавши із землею). Сходи з'являються через 6-7 днів після посіву насіння. Догляд звичайний - прополки, розпушування і підживлення. За сезон кавбуз двічі підживлюють коров'яком (1:10), курячим послідом (1:12) або іншими добривами. Після утворення 2-3 зав'язей верхівку головного стебла прищипують. Для отримання великого плоду на стеблі залишають одну зав'язь, інші видаляють.
Властивості | |
Торговельна марка |