Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гавриш |
Насіння гуайаваї Тропікана, фасування 0,2 г.
Тропічна рослина сімейства Миртові, родом із Центральної та Південної Америки. У кімнатних умовах гуайаву вирощують у вигляді чагарника або деревця. Пагони чотиригранні, з рожевим відтінком. Листя еліптичне, супротивне, темно-зелене, завдовжки 8-15, завширшки 3-5 см, глянцеве або матове зверху, знизу - опушене. Квіти ароматні, білі або біло-рожеві, поодинокі або по 2-3 в пазухах листків. Плоди розміром 5-10 см, округло-грушоподібні, зі смачною і ароматною жовто-рожевою м'якоттю. Зрілий плід вагою 100 г може містити до 900 мг вітаміну С. Для гуайави характерний солодкий аромат, що нагадує і грушу, і айву, і інжир. Часто плоди використовують у недостиглому вигляді, коли м'якоть фрукта ще зелена і твердіша, з сіллю, цукром і спеціями. Плодоносити починає на 3-4-й рік. Рослини добре розвиваються на яскравому сонячному світлі за температури повітря при цілорічній температурі повітря 20-24°C. Полив проводять влітку частий, взимку - у міру підсихання субстрату. Дуже корисні обприскування, особливо з додаванням у воду сульфату калію і мікроелементів. Ґрунти краще поживні, гуайава невибаглива, легко переносить тимчасовий застій води або пересушування земляної грудки. Вона чуйна на підживлення комплексними добривами, влітку - регулярне, взимку в зменшеній дозі. Розмножують її насінням, живцями, кореневою порослю і щепленнями. Перед посівом насіння замочують у теплій воді на добу. Потім висівають на глибину 0,5 см у ґрунтову суміш із додаванням піску або перліту. Пророщують у світлому місці за температури 22-25°C протягом 4-10 тижнів. Цінується за лікарські властивості, використовується в народній медицині.
Властивості | |
Торговельна марка |