(044) 33-77-345
UKR RUS
Ваш кошик порожній
м.Київ, вул. Володимирська 91
Пн-Пт з 10-00 по 17-00
Категорії

Міцелій гриба Глива звичайна /20 паличок/ *Futar*

Наявність: Немає в наявності
Виробник: Futar
48.0 грн
Кількість:

Інші назви: устричний гриб, oyster mushroom, вешенка.

Глива поєднує в собі необхідні для людини мінеральні солі та інші цінні речовини. У складі гливи є білки, вуглеводи, цінні мікроелементи та амінокислоти. Також у її складі є всі незамінні амінокислоти, які не виробляє організм людини, а отримує їх тільки ззовні. У м'якоті глив 7-8 % займають мінеральні речовини, такі як калій, кальцій, залізо, йод, а вони так необхідні для організму людини. Крім вище перерахованих мікроелементів і фосфору (вміст якого такий самий, як у рибі або молоці), гриб містить унікальний комплекс вітамінів, поєднання яких ви не зустрінете в інших продуктах харчування. Комплекс складається з вітамінів А, С, D, Е, групи вітамінів РР, B, пантотенової кислоти, ферментів, що сприяють розщеплюванню жирів і глікогену. Кількість вітамінів у гливі можна порівняти з салатом, у складі якого багато різних видів фруктів і овочів. Біотин дуже корисний для людини, і його рівень у гливі значно вищий, ніж у молоці, яйцях і шпинаті. А кількість тіаміну така ж, як у вівсяній крупі, квасолі, пшеничному хлібі та капусті; вміст ліпідів можна порівняти зі складом рослинних олій вищих сортів. До складу гливи входять унікальні біологічні активні речовини, необхідні для життєдіяльності людського організму. За харчовою цінністю глива перевершує не тільки овочі, а й м'ясо. У раціоні харчування людини можна замінити 60-80% м'яса і м'ясопродуктів гливою. Такі унікальні властивості гриба пояснюються максимальним вмістом білка (до 50,3%) і мінімальним входженням до складу жирів (0,2-2,5%). Попри те, що глива має дуже маленьку калорійність, вона здатна навіть у невеликій кількості втамувати голод, завдяки цьому вона стає універсальним дієтичним продуктом. Енергетичну цінність білків гриба можна порівняти з м'ясо-молочними продуктами. Також, глива - це джерело полісахаридів, які підвищують активність клітин тимуса (вилочкової залози, яка відповідає за імунітет). Полісахариди запускають потужний імунологічний механізм, який пригнічує життєдіяльність ракових клітин. Сполуки маніт і хітин становлять більшу частину всіх полісахаридів гливи, вони мають здатність виводити солі важких металів і різні токсичні речовини. Саме тому цей гриб є чудовим сорбентом і антиоксидантом. До складу гриба глива входить клітковина, вона допомагає нормалізувати травлення і мікрофлору кишечника. Глива має бактерицидну властивість, вона допомагає виводити з організму радіонукліди та радіоактивні елементи. Також глива може зменшити шкідливі наслідки променевої фізіотерапії, а також, у деяких випадках, збільшити стійкість організму до радіації. У результаті останніх наукових досліджень доведено, що глива сприяє лікуванню й запобіганню гепатиту, холециститу, виразки шлунка, сильно знижує рівень глюкози й холестерину в крові, запобігає розвитку атеросклерозу, нормалізує тиск у гіпотоніків і гіпертоніків, а також має антивірусну дію. За останні кілька років із гливи виділено і запатентовано протипухлинні ліки, які не мають токсичного впливу на організм, а успішно пригнічують перероджені клітини. 1979 року вчені виділили з гливи сполуки, які руйнують холестерин і знижують ризик виникнення атеросклерозу. Науковці довели, що глива має антиоксидантну активність, завдяки речовинам, які уповільнюють старіння організму. Препарати з гливи посилюють кровообіг в органах і тканинах, застосовують у разі цукрового діабету, за ішемічних хвороб серця, за інсультів та інфарктів, а також за черепно-мозкових травм. Добавки, які створюють на основі витяжок із гливи, вважаються одними з найактивніших. Не дивно, що на Тибеті вважають, що гриби можуть подовжувати життя у 2,5 раза. У Монголії, наприклад, білі гриби не їдять, а вживають виключно як ліки для придушення пухлин, оновлення складу крові. Також гриби є традиційною сировиною в китайській медицині.

Підсумувавши все вищевикладене, можна сказати, що вживання всього 100-150 г гливи на день:

  • допомагає виводити радіоактивні елементи з організму людини;
  • сприяє лікуванню та попередженню виразки шлунка;
  • не дає розвиватися атеросклерозу;
  • нормалізує кров'яний тиск і рівень холестерину;
  • чинить протипухлинну дію;
  • зменшує ризик розвитку раку;
  • збільшує активність імунної системи;
  • покращує роботу кишківника;
  • уповільнює старіння організму.

                                                                                                                                                                                                                 Глива дуже цінується не тільки за свої цілющі властивості, а й за прекрасні смакові якості. У західній і південно-європейській кухнях гриб додають в основні страви, щоб надати їм особливого аромату. Приготування першої або другої страви з гливи займе всього 15-20 хвилин. Страви з цих грибів зберігають сильно виражений грибний аромат і смак, корисні властивості, незалежно від того, який спосіб приготування ви оберете. Під час термічної обробки кількість гливи зменшується на 5-15%, коли в інших грибів це близько 50-75%. З глив готують котлети, також гриб можна тушкувати, смажити, варити, солити, маринувати, квасити. Приправа з висушеної гливи додасть будь-якій страві пікантного смаку. Вирощувати гливу звичайну на деревині зовсім не складно. Плодоношення триває від 3 до 7 років, приносячи врожай, що становить 15-30% від маси деревини.

Зовнішній вигляд гриба може змінюватися залежно від природно-кліматичних умов і відрізнятися від представленого на фото.

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано             Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:



УкрПошта (наложка) - до 300 грн - недоступний, від 300 грн - 49 грн + переказ грошей (2% + 10грн)
УкрПошта (передоплата) - до 300 грн - 79 грн, від 300 грн - 39 грн, від 1'000 грн - безкоштовно
Нова Пошта (післяплата) - до 300 грн - недоступний, від 300 грн - 99 грн
Нова Пошта (передоплата) - до 300 грн - 109 грн, від 300 грн - 59 грн, від 1'500 грн - безкоштовно

Придбати Міцелій гриба Глива звичайна /20 паличок/ *Futar* і оформити доставку поштою по всій території України: Хмельницький, Ужгород, Чернівці, Рівне, Лисичанськ, Маріуполь, Чернігів, Біла Церква, Кам'янець-Подільський, Павлоград, Дніпродзержинськ, Слов'янськ, Кременчук, Харків, Краматорськ, Суми, Мелітополь, Львів, Бердянськ, Херсон, Дніпропетровськ, Житомир, Луцьк, Київ, Кривий Ріг, Нікополь, Івано-Франківськ, Тернопіль, Черкаси.

З цим товаром також купують: