Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Galassi sementi |
Насіння цикорного салату Маестро, фасування 11 г.
Приваблива рослина з яскраво-зеленим кучерявим листям з особливим гіркуватим смаком, що зумовлений наявністю речовини інтибіну, що володіє цілющими властивостями та благотворно впливає на органи травлення і кровообігу. Листя ендівія містить аскорбінову кислоту, каротин, вітаміни В1, В2, РР, цінні для організму цукор, інулін, солі К, Са, Fe, Mg і Р. Найкраще росте на сонячному місці. У суху погоду, щоб уникнути передчасного цвітіння, необхідний регулярний полив. Рослини холодостійкі. Хрустке, з невеликою гіркуватістю листя ендівія використовують у салатах, його можна відварювати. Висівають ендивій як у відкритий ґрунт, коли встановлюється досить тепла погода, так і в парники або в теплиці в березні-квітні рядами або стрічками. Ширина міжрядь 30 см, відстань між рядками 20 см, між стрічками - 0,5 см. Глибина посіву 0,5-1 см. Через 5-8 днів сходи проріджують, залишаючи між ними відстань 23-25 см. Урожай починають збирати в жовтні. За 2 тижні до цього верхню частину зовнішнього листя рослин зв'язують докупи для відбілювання, що робить його ніжнішим, зменшує гіркоту. Можна також прибрані з корінням рослини вкрити світлонепроникними матеріалами або мішковиною. Відбілюють ендивій протягом 6 - 8 днів.
Властивості |