Ваш кошик порожній
Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гелиос |
Насіння артишоку, фасування 10 насінин.
Артишок - вишукана делікатесна страва, що за смаком нагадує волоський горіх. Як овочева та лікарська рослина відомий понад 5 тис. років. Розмножується насінням і діленням куща. Терміни посіву різні - підзимовий, ранньовесняний і весняний. Сіють по 2-3 насінини в стаканчик, після сходів залишають найсильнішу рослину. Перед посівом насіння потрібно проростити при температурі 20-25 °С, після того, як насіння наклюнеться, його потрібно на 5 днів покласти в холодильник (температура 0-1 °С ). Після цього висіяти в ґрунт або в парник (у стаканчиках), щоб під час посадки не пошкодити коріння. У ґрунт висівають, коли мине загроза заморозків. Їстівні в артишоках денце, квітколожа і нерозкриті луски нижніх рядів обгортки суцвіття. Їстівні частини варять, тушкують або їдять сирими в салатах та інших стравах. Щоб кошики були великими, на одній рослині залишають 1-2 квітконоси, на яких по 3-4 кошики. У ґрунт артишок висаджують за схемою 70*70 см. За допомогою артишоку лікують діабет, атеросклероз, хвороби печінки.