Ваш кошик порожній
Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гавриш |
Насіння щавлю Зодчий, фасування 0,2 г
Одним із найперших листових овочів є саме щавель. Рослина багаторічна холодостійка. Уже через 50 днів (при посіві насінням) можна збирати соковиту кислувату зелень з ніжним смаком. Розетка листя напівпрямостояча, діаметром 35-55 см, висотою 17-25 см. Розетковий листок довгий, еліптичний, світло-зелений, слабозморшкуватий з коротким черешком. Маса однієї рослини 110 г. Містить велику кількість аскорбінової кислоти, білки, вуглеводи, клітковину, органічні кислоти. Зі щавлю готують перші страви, начинки для пирогів, салати. Листя додають до омлетів і варять на його основі киселі, а також заготовляють на зиму: солять, консервують, сушать, заморожують. Після зрізання молоде листя швидко відростає. Посів проводять у квітні-травні. Для отримання ранньої продукції можливі підзимові посіви.