Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гавриш |
Насіння розмарину лікарського Вишняковський Семко, фасування 0,05 г.
Вічнозелений, густооблистяний чагарник із сімейства Ясноткові. Листя лінійне, вузьке, супротивне, сидяче, шкірясте. Квітки дрібні, від темно-фіолетових до білих, зібрані в густі волотисті суцвіття. Розмарин віддає перевагу сухим вапняним водопроникним ґрунтам з хорошою аерацією. Посухостійкий, вимогливий до світла і чутливий до морозів. У помірній зоні його рекомендується вирощувати в горщиках або діжках і на зиму поміщати в неопалювані світлі приміщення. При такому вирощуванні висота рослини досягає 1 м, максимально - 1,5 м. Насіння висівають у відкритий ґрунт у травні - червні. Урожай збирають у липні - серпні. Настій рослини застосовують за головного болю, застуди, шлунково-кишкових захворювань, як сечогінний засіб. Розмарин має солодкуватий, злегка камфорний аромат, що нагадує запах сосни, і пряний гіркувато-гострий смак. У невеликій кількості розмарин додають у фруктові салати, він добре поєднується зі стравами з квасолі, гороху, баклажанів, білоголової, червоноголової та цвітної капусти. Але здебільшого його кладуть до гарячих страв із м'яса та свійської птиці. Розмарин додають у чай.
Властивості | |
Торговельна марка |