Ваш кошик порожній
Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гавриш |
Насіння перцю гіркого Пекучий вус, фасування 0,2 г
Пекучий перець має безліч назв, хтось кличе його "чилі", комусь до душі "гострий". Відомо дуже багато сортів гострого перцю і всі вони мають свої особливості. Але головною відмінною рисою вважається пекучість або гострота плодів. Пекучий вус є одним із найгостріших сортів серед гострого перцю. Дуже врожайний ранньостиглий (від сходів до технічної стиглості 100-105 днів) сорт для відкритого ґрунту і теплиць. Рослина середньооблистяна, розлога, з міжвузлями середньої довжини. Плід подовжено-конусоподібний, середньосріблястий, з поперечною хвилястістю, 2-камерний, завдовжки 18-20 см, масою 90-130 г, з еластичною слабогострою стінкою завтовшки 3-4 мм і приємним смаком. Забарвлення незрілого плоду зелене, зрілого - червоне, глянцеве. Використовують як спецію, додають у салати, перші та другі страви, для оформлення, є основою багатьох приправ і соусів. Вирощують розсадним способом. Посів на розсаду - наприкінці лютого. Глибина загортання насіння до 1 см. Пікіровка у фазі сім'ядоль. Висадка розсади - наприкінці травня. Формування: видалення всіх бічних пагонів і листя до першої розвилки. Не можна висаджувати розсаду солодких і гострих сортів перцю поруч, тому що відбувається перезапилення і солодкий перець набуває гіркого смаку.