Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гавриш |
Насіння пастернаку Кулінар, фасування 1 г
Середньоранній. Період від повних сходів до початку технічної стиглості 80-85 днів. Розетка листя прямостояча. Лист зелений, листові часточки гостро надрізані, черешок світло-зелений. Коренеплід конусоподібно-збіжистої форми, біля основи округло-сплюснутий, білий, поверхня нерівна, сочевички сильно розвинені, голівка середня, випукла, м'якоть груба, малосоковита. Коренеплід повністю занурений у ґрунт. Маса коренеплоду 143 г. Урожайність коренеплодів 2,97 кг/м2. Серед інших коренеплодів вважається найбільш холодостійкою і морозостійкою рослиною, насіння починає проростати за температури 5-6 °C. Сходи з'являються на 15-20-й день, переносять заморозки до -З-5 °C, дорослі рослини до -7-8 °C. Розмножується насінням. Глибина загортання насіння 2-3 см. Вирощується безрозсадним способом. Рекомендується для використання в домашній кулінарії та консервуванні. Пастернак кладуть у супи або відвари, борщі, вживають як гарнір до м'ясних страв. Крім того, пастернак рекомендують для відновлення сил у людей, які одужують, а також як судинорозширювальний засіб. Листя пастернаку застосовують у дерматології. Відвар коренів і настій трави п'ють у разі кашлю. Схема посіву 25x40 см.
Властивості |