Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гавриш |
Насіння пастернаку Круглий, фасування 1 г.
Скоростиглий. Період від повних сходів до початку технічної стиглості 60-110 днів залежно від регіону вирощування. Розетка листя прямостояча. Лист зелений, листові часточки гостро надрізані, черешок світло-зелений з антоціаном. Коренеплід округло-сплюснутої форми біля основи, сірувато-білого забарвлення, м'якоть біла, серцевина сірувато-біла зі світло-жовтим обідком. Маса коренеплоду 100-163 г. Легко висмикується з ґрунту. Урожайність коренеплодів 2,1-3,7 кг/м2. Серед інших коренеплодів вважається найбільш холодостійкою і морозостійкою рослиною, насіння починає проростати за температури 5-6 °С. Сходи з'являються на 15-20-й день, переносять заморозки до -5 °С, дорослі рослини до -8 °С. Розмножується насінням. Глибина загортання насіння 2-3 см. Вирощується безрозсадним способом. Схема посіву 25x40 см. Рекомендується для використання в домашній кулінарії та консервуванні. Пастернак кладуть у супи або відвари, борщі, вживають як гарнір до м'ясних страв. Крім того, пастернак рекомендують для відновлення сил у людей, які одужують, а також як судинорозширювальний засіб. Листя пастернаку застосовують у дерматології. Відвар коренів і настій трави п'ють у разі кашлю.
Властивості |