Ваш кошик порожній
Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гавриш |
Насіння Момордика Дракоша, фасування 3 насінини
Красива екзотична ліана з різьбленим листям і жовто-помаранчевими їстівними плодами. Усередині плодів міститься соковитий навколоплідник темно-рубінового кольору. На смак він нагадує стиглу хурму, а сам плід - гарбуз. Під час дозрівання плід тріскається в нижній частині, розгортається на три м'ясисті пелюстки і насіння випадає. Рослина теплолюбна і світлолюбна, віддає перевагу місцям з пухкими родючими ґрунтами, захищеним від вітру і полуденного сонця. Погано переносить поливи холодною водою. Попередньо замочене насіння висівають наприкінці березня - на початку квітня в горщики з сумішшю з листової землі, перегною і піску (2:2:1). При температурі 22-25°C сходи з'являться через 7-8 днів. Перед висадкою на постійне місце розсаду момордики рекомендується загартовувати, привчаючи її до умов відкритого ґрунту. Висаджують молоді рослини з грудкою землі, намагаючись не пошкодити коріння в ґрунт, прогрітий вище 10°C. Обережно! При догляді за рослинами до початку плодоношення листя може викликати опіки шкіри, як кропива. У їжу використовуються недостиглі плоди, які містять багато білка. М'якоть плодів злегка гіркувата, але дуже приємна на смак. Крім того, момордика має унікальні лікарські властивості: знижує цукор у крові, допомагає в разі кишкових інфекцій, знижує тиск.