Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гавриш |
Насіння махорки Сільський тютюн, фасування 0,01 г.
Махорку вирощують для виготовлення махоркової (курильної) крупки, жувального та нюхального тютюну, а також для захисту рослин від шкідників. Листя махорки містить нікотину в кілька разів більше (близько 5-15%), ніж більшість сортів тютюну курильного. Рослина теплолюбна, віддає перевагу суглинистим або супіщаним ґрунтам, потребує постійного вологозабезпечення (за посухи знижується якість сировини). Посів на розсаду здійснюють наприкінці березня - квітні. Перед посівом ємність заповнюють злегка вологим ґрунтом (три частини супіщаної дернової землі й одна частина добре перепрілого і просіяного перегною), поверхню ущільнюють і розрівнюють. Насіння рівномірно розподіляють по поверхні, злегка вдавлюють у субстрат, зволожують з пульверизатора і накривають плівкою. Посіви поміщають у світле, тепле місце, поливають через піддон, щодня провітрюють (піднімають плівку на 30 хвилин). Молоді рослини висаджують у відкритий ґрунт у середині - наприкінці травня на відстані 50-70 см. При розкритті 2-3-х квіток у суцвітті проводять вершкування (видалення суцвіття), одночасно видаляють і частину верхнього листя. При відростанні бічних пагонів на 5-7 см проводять пасинкування. На рослині для дозрівання залишають 8-12 листків. Махорку прибирають цілими рослинами у фазі технічної зрілості листя середнього ярусу (через 30-40 днів після вершкування). Технічно зріле листя характеризується щільною тканиною, відвисає до землі, вкривається світло-жовтими плямами, набуває крихкості.
Властивості | |
Торговельна марка |