Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гавриш |
Насіння Кава аравійська карликова Альберт, фасування 5 насінин.
Витончена вічнозелена рослина, якій за допомогою прищипування і обрізки можна надати форму деревця або чагарника. Листя велике (до 15 см завдовжки і від 1,5 до 5 см завширшки), супротивне. Квітки білі, запашні, близько 2 см у діаметрі, зібрані в суцвіття. При правильному утриманні кава цвіте навесні та влітку. Після цвітіння утворюються ягоди, що нагадують вишню. Рослина тепло- і світлолюбна. Влітку каву рясно поливають і регулярно обприскують. Її можна виносити на свіже повітря, притіняючи від палючого сонця. Кава не переносить вапна, вода має бути відстояною і на 2-3°C вищою за кімнатну температуру. Взимку її тримають на південному вікні при температурі 18-20°C, полив зменшують, обприскування і підживлення припиняють. Розмножують насінням. Перед посівом його очищають від м'якоті й промивають у слабкому розчині марганцівки, потім плоским боком укладають на поверхню ґрунту через 3-4 см, не заглиблюючи. Ґрунтова суміш повинна мати нейтральну реакцію (рН=7) і складатися з легкої дернової та листової землі з додаванням річкового піску. Посіви поливають і накривають склом, двічі на тиждень на кілька годин його знімають, щоб ґрунт провітрювався, а насіння не загнило. При температурі ґрунту 20°-30°C сходи з'являються приблизно через два місяці. У плодоношення сіянці вступають на 3-4 рік.
Властивості |