Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гавриш |
Насіння картоплі Салют, фасування 0,025 г
Суміш середньостиглих столових сортів, оригінального забарвлення як шкірки, так і м'якоті бульб. Рослина напівпрямостояча, середньої висоти, зі справжнім феєрверком відтінків при цвітінні. Бульби овальні, подовжено-овальні, з вічками дрібної і середньої глибини закладення, з гладкою, білою, жовтою, червоною, бордовою, темно-фіолетовою шкіркою, і з білою, жовтою, бурою, червонуватою, світло- і темно-фіолетовою м'якоттю, масою 75-130 г, відмінного смаку. Урожайність 4,5-5,5 кг/м2. Різнобарвна картопля ідеальна для приготування вінегретів, щей і борщів, та інших страв. Суміш стійка до раку картоплі. Вирощування картоплі з насіння дає змогу отримати оздоровлений (вільний від вірусних, бактеріальних і грибкових захворювань), посадковий (бульби) матеріал, який щорічно погіршуються за вегетативного розмноження бульбами. Рекомендується для вирощування розсадним способом. Насіння на розсаду висівають у квітні в розсадні ящики рядками, з відстанню в рядку 2 см, на глибину не більше 0,3-0,5 см. При оптимальній температурі 18-22ºС сходи з'являються на 8-12 день. Сіянці у фазу 2-х листків пікірують у горщики діаметром 5-7 см. Догляд за розсадою полягає у своєчасному і регулярному поливі та підживленні розчином повного комплексного мінерального добрива "Фертико-плюс", з розрахунку 2 г на 1 л води і через кожні 7-10 днів. У відкритий ґрунт розсаду картоплі висаджують наприкінці травня - на початку червня за схемою 70х20-25 см, таким чином, щоб над поверхнею ґрунту залишалися тільки 2-4 листки. Дуже важливо протягом 2-3-х днів після висадки вкривати розсаду від прямих сонячних променів і своєчасно захищати від можливих заморозків. Догляд за рослинами полягає в регулярному прополюванні, розпушуванні, підгортанні та підживленні повними мінеральними добривами (азофоска, нітрофоска або фертикою картопляною), а за необхідності і в поливі, особливо в перший час. За необхідності проводиться обробка рослин від колорадського жука. Збирання врожаю проводять наприкінці серпня - на початку вересня.