Насіння кабачка Чіаро Ді Ніцца, фасування 50 насінин.
Кабачок цукіні Тондо Чіаро Ді Ніцца — сорт середньораннього терміну
дозрівання. Плоди дозрівають приблизно через 95-110 днів після посіву
насіння. Відомий на французьких ринках як «Rond di Nice». Плоди
сферичної форми з трохи помітними ребрами, середнього розміру, дорослі
досягають в діаметрі приблизно 25-30 сантиметрів, з дуже тонкою шкіркою,
забарвленою в світло-зелений колір з білими цяточками по всій поверхні.
М’якоть білого кольору, щільна, має прекрасний смак. Найцінніше в
кабачках Тондо Чіаро Ді Ніцца те, що м’якоть в них не стає “дерев’яною” –
залишається м’якою, навіть якщо залишити кабачок на кущі до осені.
Найбільш делікатесний смак набувається при досягненні плодами розміру з
тенісний м’яч, приблизно 10 сантиметрів, або менше, перш ніж вони
почнуть темніти. Урожай можна знімати з липня по жовтень. Кабачки цукіні
Тондо Чіаро Ді Ніцца смачні в сирому вигляді, нарізані, приготовані на
грилі або обсмажені. Вони ідеально підходить для начинки. З великих
кабачків можна приготувати корисний суп. Кращі попередники – ранні
овочі, цибуля, коренеплоди, томат, картопля. Ділянку перед посадкою
перекопують і удобрюють органічними та мінеральними добривами, а також
золою, при необхідності вапнують.