(044) 33-77-345
UKR RUS
Ваш кошик порожній
м.Київ, вул. Володимирська 91
Пн-Пт з 10-00 по 18-00
Категорії

Міцелій гриба Опеньок літній /20 паличок/ *Futar*

Наявність: Немає в наявності
Виробник: Futar
66.0 грн
Кількість:

Опеньок літній (лат. Kuehneromyces mutabilis)

Гриб дуже поширений у змішаних і листяних лісах північного помірного клімату, а в досить посушливих районах опеньок літній зустрічається набагато рідше. У період з квітня до листопада, за м'якого клімату, гриб можна зустрічати майже весь рік. Поки гриб молодий, його капелюшок опуклий, але через деякий час він розпрямляється, але має добре виражений широкий горбок. Під час дощу він просвічується, має коричневий колір, а в суху погоду він матовий, медово-жовтого відтінку; дуже часто капелюшок посередині світліший, ніж по краях. На краях капелюшка є помітні борозенки, у мокру погоду навколо горбка є концентричні зони, а також більш темні поля. Поверхня капелюшка слизова і гладка. М'якоть літнього опенька тонка, водяниста, має блідо жовто-коричневий колір, у ніжці трохи темніша, вона має м'який смак і приємний запах свіжої деревини. Для приготування їжі використовують тільки капелюшки; з них готують дуже ароматні супчики та соуси. Гриб можна зберігати в холодильнику 4 - 6 днів. Літній опеньок можна заморожувати та консервувати, а також його можна засушувати. Опеньок має особливий смак, якщо його запекти у фользі з рибою чи м'ясом. Для вирощування літнього опенька найкраще підійдуть такі дерева, як бук, граб, осика, вільха, ясен, береза, клен, тополя, дуб, верба та кінський каштан. Найкращим часом для інокуляції вважається квітень і травень, а також серпень. Щеплення гриба на пні, краще робити навесні. Літній опеньок добре росте на колодах у горизонтальному положенні, прикопаних на 2/3. Літній опеньок має високі вимоги, як до вологості землі, так і до вологості повітря. Для росту цієї культури потрібно знайти дуже вологе місце з гарною тінню, причому і земля, і деревина взагалі не повинні висихати. Період проростання літнього опенька триває дещо довше, ніж у інших видів грибів. Літній опеньок може вирости у квітні місяці, і за необхідної погоди рости аж до грудня. Оптимальною температурою для утворення плодів, вважається температура 14 - 18 *С. Спершу на білому міцелії з'являються коричневі вузлики, а вже через кілька тижнів з них виростають грибочки, які можна збирати. Якщо через високу температуру вологість повітря стає нижчою за 75%, то капелюшки грибів починають сохнути. Якщо їх полити, то все прийде в норму. Літній опеньок росте кущами, зазвичай безліч ніжок зростаються біля основи. Якщо більша частина капелюшків на грибах розпрямилася, то весь кущ зрізається біля основи. Тонкі та жорсткі ніжки не використовують у їжу, їх відрізають відразу під капелюшком.

Гриби можуть рости на твердій деревині близько 8 років, на м'якій - до 5 років, а на пнях до 10 років.

Зовнішній вигляд гриба може змінюватися залежно від природно-кліматичних умов і відрізнятися від представленого на фото.

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано             Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:



УкрПошта (наложка) - до 300 грн - недоступний, від 300 грн - 79 грн
УкрПошта (передоплата) - до 300 грн - 79 грн, від 300 грн - 39 грн, від 1'000 грн - безкоштовно
Нова Пошта (післяплата) - до 300 грн - недоступний, від 300 грн - 119 грн
Нова Пошта (передоплата) - до 300 грн - 119 грн, від 300 грн - 79 грн, від 1'500 грн - безкоштовно

Кур'єрська доставка (післяплата) - до 300 грн - недоступний, від 300 грн - 149 грн
Кур'єрська доставка (передоплата) - до 300 грн - 149 грн, від 300 грн - 119 грн

Замовити Міцелій гриба Опеньок літній /20 паличок/ *Futar* і оформити доставку поштою по всій території України: Кривий Ріг, Кременчук, Полтава, Миколаїв, Чернівці, Дніпропетровськ, Суми, Сєвєродонецьк, Запоріжжя, Олександрія, Київ, Хмельницький, Житомир, Павлоград, Херсон, Бердянськ, Бровари, Ужгород, Кам'янець-Подільський, Луцьк, Харків, Вінниця, Тернопіль, Чернігів, Лисичанськ, Нікополь.

З цим товаром також купують: