Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Futar |
Інші назви: грибна локшина, їжовик гребінчастий, левова грива, пом-пом, борода сатира.
Цей гриб зустріти в природних умовах нелегко, оскільки він дуже рідкісний і належить до видів, що вимирають. Однак у штучному середовищі легко піддається культивації. Найбільш підходяще середовище зростання - деревні розломи (від тріщин у корі до місць зламу гілок) дерев листяних порід, здебільшого беріз. Цей гриб, грибна локшина, вважається делікатесом у країнах Європи та Китаї, а в наших краях практично невідомий. Відрізняється неповторним грибним ароматом і незвичайним смаком, схожим на креветковий. Для приготування страв використовують виключно молоді гриби, що мають волокнисту м'якоть. Особливий спосіб кулінарної обробки дає змогу замінити ними у стравах азіатської кухні молюски. Чудово гармонує з соусами устриць і шиїтаке. Входить до складу салату з морською капустою, заправленого олією сезаму. Також герицій смажать, тушкують і варять. Використовується в китайській народній медицині для профілактики і лікування захворювань кишечника і шлунка. Як і багато інших лікувальних грибів, цей гриб зміцнює організм і сприяє його швидкому одужанню не тільки від звичайних, а й від серйозних хвороб. Це можливо завдяки стимулюванню клітин-фагоцитів, що захищають організм від бактерій і вірусів. Доведено й інші його лікувальні властивості - поліпшення загального тонусу організму, роботи нервової та дихальної систем, сприятливий вплив на кровотворення і потенцію, а також виведення радіонуклідів. Засіявши міцелієм гериція на паличках відрізок деревини, ви отримаєте можливість готувати смачні, корисні та незвичайні страви для сім'ї та друзів протягом декількох років.
Зовнішній вигляд гриба може змінюватися залежно від природно-кліматичних умов і відрізнятися від представленого на фото.