Наявність: | Немає в наявності |
Виробник: | Гавриш |
Насіння дерези китайської Ягоди Годжі, фасування 3 насінини
Чагарник, заввишки 3 м, з гнучкими стеблами, сімейства Пасльонові. Гілки вкриті короткими колючками. Листя еліптичне. Квітки дзвонові, фіолетово-рожевого кольору. Плоди - соковиті червоні багатонасіннєві багатонасінні ягоди, довгастої форми, з кисло-солодким смаком. Містять вітамін С, В1, В2, амінокислоти, каротин, мікроелементи (залізо, кальцій, фосфор та ін.), полісахариди; ефективно знижують рівень холестерину і цукру в крові, омолоджують організм, сприяють зниженню ваги, нормалізують тиск, зміцнюють серце, підтримують роботу печінки і нирок, знімають стреси, покращують сон. Ягоди є сильними антиоксидантами. Очищають організм, виводячи токсини. Щоденна столова ложка ягід годжі, вживана вранці, допоможе організму впоратися з атеросклерозом, головними болями, хронічною втомою. Невибаглива, любить відкриті сонячні місця, морозостійка, швидко розростається, утворюючи щільний, живий живопліт. У їжу використовують ягоди тільки в сушеному вигляді (сушать у тіні). Сирі ягоди годжі вживати і брати незахищеними руками не рекомендується. Насіння сіють навесні, поверхнево, в добре зволожений ґрунт при опт.t 20-25 °С. У процесі пророщування підтримують постійну вологість. Накритий плівкою контейнер з насінням поміщається у світле тепле місце. У фазі 2-3-х листочків рослини розсаджують в окремі горщики. Цвіте на другий рік. Збір ягід годжі можна починати на третій рік, коли вони досягнуть яскраво-червоного кольору (з жовтня по листопад).
Властивості | |
Торговельна марка |