Насіння дайкона Гулівер, фасування 100 г.
Середньоранній сорт, виділяється високими смаковими якостями та дієтичними властивостями
Середньоранній сорт дайкона (солодкої редьки). Від повних сходів до технічної стиглості 35-50 днів. Коренеплоди гладкі, білі, циліндричні з конічним збігом, масою 200-300 г. М'якоть коренеплодів - біла, соковита, щільної консистенції, ніжна, солодкуватого смаку (без гострого присмаку). Коренеплоди легко висмикуються з ґрунту. Середньоранній сорт дайкона холодостійкий. Придатний для посіву у відкритий і закритий ґрунт. Характерною особливістю сорту є висока товарність і врожайність (60-70 т/га) плодів. Коренеплоди використовують у свіжому, вареному і солоному вигляді. Дайкон, як і редьку, використовують у разі застуди, для зміцнення волосся, у разі захворювань жовчного міхура, печінки та нирок. Дайкон - невибаглива рослина і може рости на різних типах ґрунту, проте найбільшу врожайність дає на легких, родючих ґрунтах. Оптимальний термін посіву насіння - з 10 до 20 липня в північних районах і з 20 липня до 10-15 серпня - у південних. Схеми посіву залежать від способу поливу і від наявності техніки, яка буде використовуватися під час обробітку цієї культури. При використанні дощування рекомендуємо використовувати схему: 40-45 см х 15-17 см. На краплинному поливі: 15+15+15+15 х 6-8 см, або 50+10+27+10+27+10+27+10+27 х 6-8 см. При поливі дощуванням дайкон рекомендуємо висівати на грядки шириною 14 см у два ряди. Схема посіву при цьому: 50-60 см х 25-40 см. Глибина загортання насіння від 1,5 до 3 см. Після появи сходів і утворення 2-3 справжніх листків, рослини проріджують. Збирання коренеплодів слід проводити в суху погоду - це дасть змогу продовжити період лежкості коренеплодів дайкона.
Властивості | |
Торговельна марка |